Csepegtessük le a savanyú
káposztát. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a
hagymát. Forrósítsuk fel az olvasztott
vajat egy serpenyőben, és dinszteljük benne üvegesre a
hagymát. Adjuk hozzá a
káposztát, a babérlevelet, a
borókabogyót, a
sót, a
borsot és egy kis vizet, majd főzzük közepes hőmérsékleten 30 percig. A végén vegyük ki a
borókabogyót és a babérlevelet, és csepegtessük le a
káposztát.
A hússzeletek mindkét oldalát süssük forró olajban 3 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal.
Forraljunk fel 500 ml vizet 1/2 teáskanál
sóval. Húzzuk le a fazekat a tűzről, és keverjük bele a pürékelyheket. Adjunk hozzá 1 evőkanál szarvas
gombás
vajat és a savanyú
káposztát. Tartsuk melegen.
Tekerjük a hússzeleteket fóliába, és pihentessük 5 percig. A sütéshez használt lébe tegyünk 6 evőkanál vizet és
tejszínt. Forraljuk 2 percig, ízesítsük
sóval,
borssal. A pürét keverjük meg, és ízesítsük.
Tálaljuk tányérokon, a szarvas
gombás
vajat osszuk el a hússzeleteken, és ízlés szerint szórjuk meg piros
borssal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>