Párolt Mont Ventoux receptHány személyre: 6
» 150 g füstölt, szeletelt császár
szalonna» 1
hagyma» 5
fokhagymagerezd
» 2
rozmaringág
» 10 friss
kakukkfűág
» 1-1 marok zöld és fekete olíva
» 1 csésze szárított
szilva» 400-400 g sovány marhahús és bárányhús
» 6 evőkanál olaj
» 1 csésze kénmentes mazsola
» 1/2 l vörösbor
» 1 evőkanál zöld
bors»
só» 250 ml
tejszín
» 10 cl
konyak
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kockázzuk fel a
szalonnát. Pucoljuk meg, majd kockázzuk fel a
hagymát és a
fokhagymát. Tépkedjük le a fűszereke leveleit. Magozzuk ki az olívabogyókat és a szárított
szilvát, és az utóbbit vágjuk apró darabokra.
A húst kockázzuk fel, majd addig süssük forró olajban, míg minden oldala megpirul. Kevergetés mellett adjuk hozzá a felkockázott
szalonnát és
hagymát, és süssük addig, míg mindkettő üveges lesz. Adjuk hozzá az olívát, a
fokhagymát, a kakukkfüvet, a
rozmaringot, a
szilvát és a mazsolát a húshoz, majd öntsük le mindezt vörösborral. Fedjük le a fazekat, és tegyük 40 percre a sütőbe. Ízesítsük zöld
borssal és
sóval, adjuk hozzá a
tejszínt és a
konyakot, keverjük össze, majd pihentessük 20 percig a sütőben.
Remekül illik hozzá a
bagett vagy
sáfrányos
rizs.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>