Muffin angyalkák receptHány személyre: Kb. 12 darab
» Tésztához:
» 1 doboz Dr. Oetker Muffin
narancsos-fűszeres alappor
» 1
tojás (közepes méretű)
» 175 ml
narancslé (100%-os)
» 100 g lágy
vaj vagy Rama
margarin» Krémhez:
» 200 ml hideg hab
tejszín
» 1 evőkanál por
cukor» 1 tasak Dr. Oetker Vanillin
cukor» 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
» 250g mascarpone
» 2 evőkanál
eperlekvár (vagy egyéb piros gyümölcslekvár
» 1 teáskanál
citromlé
» Ezenkívül:
» 12 trüffel praliné
» 1 üveg Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem
1.Előkészítés:
A papír sütőformákat egy tepsibe állítjuk.A sütőt előmelegítjük.
2.Elkészítés:
A muffin tésztát a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük,majd a sütőformába töltjük,a sütőformát a sütő középső részébe toljuk,és a süteményt megsütjük.
Al
só és felső sütés:kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses:kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: kb.2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő:kb. 20-25 perc
A muffinokat sütő
rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a
tejszínt a
cukorral,a vanillin
cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.A mascarponét a lekvárral és a
citromlével jól elkeverjük,majd hozzáforgatjuk a
tejszínhabot.A kihűlt muffinok te
tejét levágjuk,majd a muffin-sapkákat kettévágjuk.(Ezek lesznek az angyalok szárnyai.) Két evőkanál kivételével a krémet egy habzsákba töltjük.A krémet a muffinokon kúp alakban elosztjuk.A krém te
tejére egy-egy trüffel pralinét nyomunk.A maradék krémet egy kisebb tortadíszítőbe töltjük,ennek segítségével a pranilékon megformáljuk az angyalok haját.Végül a kettévágott muffin-sapkákból kialakítjuk a szárnyakat úgy,hogy a tészta-feleket függőlegesen a krémbe szúrjuk.Tetszés szerint a krémet Decor Gyönggyel díszítjük.
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>