Ánizslapocskák receptHány személyre:
» 2
tojás» 250 g
cukor» csipetnyi
só» 1 csomag vaníliás
cukor» 250 g
liszt» 2 teáskanál őrölt ánizs
» 1 evőkanál étkezési keményítő
» egy kis van a tepsi kikenéséhez
Első lépésként vegyünk elő egy tálat, tegyük bele a
tojást
cukorral,
sóval,vaníliás
cukorral és verjük fel. A
lisztbe tegyük bele az ánizst és a keményítőt, majd keverjük az egészet a cukros
tojásos masszába.
Vajazzuk ki a tepsit és nyomózsák vagy kanál segítségével csináljunk kis halmokat. Mikor kicsit szétfolytak a tepsiben, hagyjuk a süteményt állni egy éjszakát. Nem kell hűtőbe tenni, elég szobahőmérsékleten tartani, hogy kicsit szikkadjon.
Majd melegítsük elő a sütőt 170 fokra és tegyük be a süteményeket körülbelül 10 percre. A sütemények te
tejét nem kell aranybarnára sütni, maradjon világos.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>