Tenger gyümölcsei spagetti alufóliában sütve receptHány személyre: 4-6 személyre
» 750 g kagyló héjában
» 750 g fekete kagyló, a héjában
» 400 g kicsi k
almár, megtizstítva
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1 száraz csili, összemorzsolva
» 2 evőkanál friss, felaprózott
petrezselyem» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 125 ml száraz
fehérbor» 750 g érett
paradicsom meghámozva, felaprózva
» 350 g tengeri rák, páncéljában
» 500 g spagetti
»
só
Áztassuk be a kagylókat egy órára hideg
vízbe. Szűrjük le és tegyük félre. húzzuk le a k
almár külső bőrét és vágjuk s testét kockákra. A csápokat vágjuk félbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Tegyük az olajat egy serpenyőbe és süssük meg benne a
fokhagymát, a csilit és a petrezselymet közepes tűzön 3 percig. Öntsük rá a bort és hagyjuk elpárologni. Adjuk hozzá a
paradicsomot és pároljuk még 10 percig. Keverjük bele a tintahalat, a kagylókat és a rákot. Lefedve pároljuk közepes tűzön, míg a kagylók kinyílnak. Vegyük le a tűzről és szedjük ki azokat, amik nem nyíltak ki és a szétnyíltak felét.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és tegyük a tenger gyümölcsihez. A vizet tegyük félre!
Vágjunk 4-6 alumíniumfóliát, hajtsuk mindegyiket félbe. Osszuk szét a tésztát 4-6 darabra és tegyük a fólia közepére. Adjunk mindegyikhez 3 evőkanál vizet, csomagoljuk be őket és süssük 12-15 percig. Csomagostul tálaljuk.
Elkészítési idő 70 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>