» 125 ml extraszűz olívaolaj » 1,5 kg nedvhús, érett paradicsom, vagy 1 konzerv (800 g) » paradicsom a levével együtt » egy marék bazsalikomlevél » 500 g apró penne » 500 g krumpli meghámozva, szeletekre vágva » 250 g fekete olajbogyó kimagozva, felszeletelve » 1 nagy fej hagyma, felszeletelve » 1 evőkanál friss, felaprózott oregánó » só és frissen őrölt bors » 120 g Pecorino vagy parmezánsajt, lereszelve » 60 g száraz kenyérmorzsa » 4 evőkanál fenyőmag
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy sütőedényt olajozzunk ki. Tegyünk bele egy réteg paradicsomot, arra egy réteg tésztát, majd krumplit, olajbogyót, hagymát és oregánót. Ismételjük a rétegeket. Minden réteget sózzunk és borsozzunk. Keverjük össze a sajtot, a kenyérmorzsát és a fenyőmagot egy edényben, és szórjuk a zöldségek tetejére. Locsoljuk meg a maradék olajjal. Lefedve süssük 1 órát, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 1 óra 10 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom