A rétes
lisztből,
tojásból,
tejből,
sóból, szódából és olajból palacsintatésztát készítünk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd palacsintákat sütünk belőle. (Csak az első palacsinta előtt kell beolajozni.)
A
tejben megfőzzük a diót a
cukorral. Megkenjük vele a palacsintákat, majd feltekerjük, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk őket. Ezeket a darabokat tűzálló tálba egymás mellé állítjuk.
A 3-4
tojás sárgáját a
cukorral, vaníliás
cukorral és a
tejjel kikeverjük, majd a palacsintára öntjük. Addig sütjük, amíg a palacsinta magába nem szívja a keveréket. Ekkor a
tojások fehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a barackízzel és a kristály
cukorral, majd az egészet a palacsinta te
tejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe és rászárítjuk a habot. Melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>