A megmosott
rizst feltesszük főni a
tejjel, 10 dkg
cukorral, a
vajjal és kevés
sóval. Amikor a
rizs megpuhult, kihűtjük. Villával fellazítjuk, belekeverjük a
tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a
citromlével és a maradék
cukorral felvert
tojáshabot.
A
tejbe
rizst három részre osztjuk. Az elsőt reszelt
citromhéjjal és mazsolával, a másodikat
kakaóporral, a harmadikat meggylekvárral ízesítjük.
Habverővel sűrű palacsintatésztát készítünk a
lisztből, sütőporból,
tejszínből és a
tojásból, kevés
cukorral és
sóval ízesítjük. Palacsintasütőben felhevített Rama
margarinon hét darab kisujjnyi vastag palacsintát sütünk, csak az egyik oldalukat megsütve.
Tányérra csúsztatva rétegezzük: a rétegeket felváltva rásimítjuk a háromféle ízesítésű gyümölcs
rizst, végül az utol
só palacsintával lefedjük a palacsintatortát.
A sütőben átforrósítjuk a tortát, majd onnan kivéve,
cukormázzal vonjuk be a te
tejét.
Tálaláskor gyümölccsel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>