Tejszínhabos eperkrémmel töltött palacsinta recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 tojás » 1,5 dl tej » 1,5 dl szóda » egy csipet cukor » egy csipet só » 25 dkg liszt » olaj » 1 doboz fagyasztott eperkrém » 2 dl tejszín » porcukor » 2 ek. triple sec » 1 csomag pudingpor
A tejet jól összedolgozzuk a tojással, a szódával, a liszttel, a cukorral és a sóval. Addig keverjük, amíg a massza homogén nem lesz. Ezután egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a palacsintákat.
A tejszínt egy elektromos habverővel keményre dolgozzuk. A kiolvadt eperkrémet összeforgatjuk a pudingporral, a triple sec-kel, egy kis porcukorral és a tejszínhabbal. Ezt a keveréket a palacsintákba kanalazzuk és így felgöngyöljük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom