Egy nagy keverőedénybe kimérem a
lisztet, hozzáadom a cukrot, aztán hozzádarabolom a
vajat. Robotgépben addig turmixolom, míg egészen grízszerű lesz, aztán ezt visszaöntöm a tálba. Hozzá dobom a
tojás és jöhet a
víz is. Ha ezzel megvagyok, gyorsan összegyúrom a tésztát, hurkát formálok belőle és fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Míg a tészta pihen, meghámozom és kibelezem az
almákat. Majd felnegyedelem mindegyiket, és fél centis szeletekre vágom. Ezeket egy tálba teszem és lecsöpögtetem egy kis
citrom levével, hogy ne barnuljanak be. Most a tésztát 1 centis széles karikákra vágom. Előveszem a tortaformát, és a karikákat szépen egymás mellé helyezem a forma aljába. Végül egy villával alaposan megszurkálom, hogy sütés közben levegőzzön és ne púposodjon föl. Egy tálkába szedem a lekvárt, hozzáöntöm a brandy-t és egy villával jó alaposan elkeverem. Fogom az
almaszeleteket, és szépen elhelyezem őket a formában, egymás fölé több sorban. Ha ezzel is elkészültem, jöhet a brandy-s lekvár, melyet egy kenőecset segítségével alaposan elterítek a torta te
tején. 180 fokos sütőbe téve 45 perc alatt készre sütöm az ínycsiklandó
almás lepényt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>