Keverjük össze a
lisztet és a
tejet. Adjuk hozzá a
tojásokat és a
vaj felét. Sózzuk,
borsozzuk. Keverjük össze a ricottát, a
parmezánt, a petrezselymet és a vizet. Sózzuk,,
borsozzuk. A maradék
vaj felét melegítsük fel egy serpenyőben és öntsük bele a
tojásos keverék felét. Amikor a
tojás már kissé megszilárdult, fakanállal nyúljunk alá és mozgassuk meg, hogy ne ragadjon le. Süssük, amíg az alja kicsit barnás színű lesz. Tegyük tálalóra. A maradék
vajat is melegítsük fel, öntsük hozzá a megmaradt
tojásos keveréket, és ugyan úgy megsütjük, mint az előbbit. A ricottás keveréket kenjük rá a frittatákra, és tekerjük fel. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>