Leveskockás
vízben megfőzöm a tésztát. Míg fő a tészta, addig a tököt háromfelé vágom. A szárhoz közelebbi részét félreteszem, és a többi részét pedig a sütőben megsütöm. Amíg a tök süldögél, a félre tett tökdarabot meghámozom és keskeny csíkokra vágom, végül forró olajban megpirítom a tökcsíkokat. Amíg az pirul, kiszedem a sütőből a másikat. Az egyik felét így hagyom, a másiknak kikanalazom a húsát. Közben megpirult a felszeletelt sütőtök, ezt megszórom egy kis
liszttel, egy csipetnyi
borsot teszek rá, végül a
tejfölt. Hozzáadom a megsült sütőtök húsát is, összekeverem az egészet, és kicsit félrehúzom a tűzről. Leszűröm a tésztát, a sütőtökkrémhez keverem, és megvárom, míg kihül. Ha már eléggé kihűlt, beleütök két
tojást, ezt összekeverem és 180 – 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>