Kávédarálóban a
lisztet, a rozst, a zabot 1 tk.
köménymaggal megdaráljuk. Beletesszük egy tálba, majd ebbe kerül még az élesztő, a kovász,
só,
vaj és az 1 csésze langyos
víz. Jól összedagasztjuk és félretesszük megkelni. Amíg kel, olvasztott
vajon megpároljuk a felszeletelt vörös
hagymát, majd miután kihűl, ízesítjük
köménymaggal és
oregánóval.
A tésztát 20 részre osztjuk, kinyújtjuk, majd kikenünk egy tálat, kibéleljük az alját 4 tésztával, rátesszük a töltelék 1/4-ét, majd ismét 4 tésztalap kerül rá. Addig csináljuk így, amíg elfogy a töltelék, de ügyeljünk rá, hogy a végére mindenképpen tészta kerüljön. Ezután további fél órát kelesztjük. Végül megkenjük a te
tejét
vízzel, meghintjük egy kevés
köménymaggal. 200 fokon, előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>