A
burgonyát áttörjük. 2,5 kg
liszthez annyi forró vizet adunk, hogy rétestészta keménységű legyen. Jól kidolgozzuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. Az élesztőt egy kevés langyos
vízbe morzsoljuk, megkelesztjük, majd a többi
liszthez adjuk. Kis adagokban langyos vizet öntünk hozzá, majd simára keverjük. Langyos helyen, lefedve kelni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a másik tésztát és a
burgonyát, majd
sóval ízesítjük. 1 liter meleg vizet öntünk hozzá, majd közepes kemény tésztát készítünk belőle (ha kell adjunk hozzá
lisztet). 3/4 órát gyúrjuk, kisimítjuk, meghintjük
liszttel, majd lefedve kelni hagyjuk. Utána
lisztes kendőbe, majd szakajtóba tesszük. Újra megkelesztjük, majd megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>