A kacsát megmossuk, és feldaraboljuk. A
kínai kelt megmossuk, torzsáját kivágjuk, és keskeny csíkokra vágjuk. Az új
hagymát felkarikázzuk. A
fokhagymát durvára vágjuk. A
gyömbért meghámozzuk, és finomra kockázzuk. A csili
paprikát elmorzsoljuk. az olajat felhevítjük, és a kacsát minden oldalról megsütjük. Kiemeljük, és
sózzuk,
borsozzuk. A zsiradékot kiöntjük, a maradék olajat beleöntjük az edénybe és felhevítjük. Az új
hagymát 2-3 kevergetve pirítjuk benne az új
hagymát, a
fokhagymát. a
gyömbért ás a csilit. Hozzáöntjük a sherryt, és beletesszük a kacsát. Tovább pároljuk, megkevergetjük, amíg a sherry elpárolog. A
narancs levét összekeverjük a
szójaszósszal és a levessel. Hozzáöntjük a kacsához, és az egészet lefedve 30 percig kis lángon főzzük. Mielőtt elkészül 5 perccel előtt hozzáadjuk a
kínai kelt és megpároljuk. A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A mártást
citromlével ízesítjük. Egy tányérra helyezzük a tésztát, a húst és a zöldségeket.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>