» 500 g friss tagliatelle (szalagtészta) » 90 g forgácsolt parmezánsajt » 60 g vaj » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » 2 evőkanál tört fekete bors
Főzzük ki a tésztát sós, forró vízben. A főzővízből tegyünk félre 3 evőkanálnyit, majd szűrjük le a tésztát. A fokhagymát pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a vajat és olvasszuk fel. húzzuk félre és szórjuk rá a petrezselymet. Adjuk hozzá a főzővizet és a tésztát. Szórjuk meg borssal és a parmezánforgáccsal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom