Tejszínes szalagtészta csirkével és snidlinggel recept
Hány személyre: 4 személyre
» 500 g fettuccine (szalagtészta) » 300 g főtt csirkehús » 375 ml zsírszegény tejszín » 125 ml száraz fehérbor » 1 vékonyra szeletelt póréhagyma » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 evőkanál finomra vágott snidling » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne puhára a fokhagymát és a hagymát 5 perc alatt. Öntsük hozzá a bort és még 1 percig főzzük. Keverjük bele a tejszínt, a snidlinget és a csirkét. sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le és 3-5 percig főzzük. Szűrjük le a tésztát és tegyük a serpenyőbe. Alacsony hőfokon 1-2 percig melegítsük, keverjük jól össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom