» 400 g zöldbab, összevagdalva » 500 g vékonymetélt » 8 újkrumpli, kockára vágva » 1 adag pesto » frissen őrölt bors » 30 g parmezánsajt reszelve » bazsalikomhajtások a díszítéshez » pesto: » 1 csokor friss petrezselyem » 2 evőkanál fenyőmag » 2 gerezd fokhagyma » 125 ml extraszűz olívaolaj » só » 4 evőkanál parmezánsajt, lereszelve
Pesto:
Tegyük a bazsalikomot, a fenyőmagot. a fokhagymát, az olajat és a sót egy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Keverjük bele a sajtot, majd tegyük egy salátástálba.
Főzzük 4-6 percig a zöldbabot sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le. A tésztát is főzzük ki sós vízben 5 percig. Adjuk hozzá a krumplit, főzzük, míg a krumpli puha lesz.
Szűrjük le, de őrizzünk meg 3 evőkanál főzővizet. Tegyük a tésztát és a zöldbabot egy tálba, adjuk a főzővizet a pestohoz, és tegyük a tésztára. Ízesítsük borssal és szórjuk meg parmezánnal. bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom