» 4 nagy paradicsom meghámozva, felaprózva » 2 evőkanál sózott kapribogyó » 60 g mandula, blansírozva » 1 evőkanál felaprózott menta » 1 evőkanál felaprózott bazsalikom » 3 evőkanál felaprózott petrezselyem » 2 gerezd fokhagyma, meghámozva » 1/2 friss, piros csili kimagozva, összevagdalva » 90 ml extraszűz olívaolaj » só » 500 g koktélparadicsom, félbevágva » 500 g spagetti » kapribogyó a díszítéshez
Robotgépben keverjük össze a paradicsomot a kapribogyóval, a mandulával, a mentával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, 1 gerezd fokhagymával, a csilivel és a fele olajjal. sózzuk meg. ű
Szeleteljük fel a maradék fokhagymát. Forrósítsuk fel a maradék olajat közepes tűzön, és süssük meg benne a fokhagymát és a koktélparadicsomot 5 percig, amíg a paradicsom szétesik.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Tegyük hozzá a pestót és keverjük jól össze. Díszítsük kapribogyóval és tálaljuk.
Elkészítési idő 25-27 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom