» 500 g spagetti » pesto: » 1 nagy csokor friss bazsalikomlevél, és levelek a » díszítéshez » 2 gerezd fokhagyma » 15 dió, héjában » 3 evőkanál fenyőmag » 125 ml extraszűz olívaolaj » 60 g érett Pecorino sajt, lereszelve » só és frissen őrölt bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Pesto:
Vágjuk össze a bazsalikomot, a fokhagymát, a diót és a fenyőmagot egy robotgépben. Adjuk hozzá apránként az olajat és keverjük simára. Keverjük hozzá a sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
Szűrjük le a tésztát, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a pestót, keverjük össze. bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 20-22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom