» 500 g brokkoli rózsákra szedve, a szárát kockákra vágva, » leveleit összevagdalva » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 2 evőkanál felaprózott petrezselyem » 500 g olasz disznókolbász bőrét lehúzva, » összevagdalva » 3 evőkanál paradicsompüré » só és frissen őrölt bors » 500 g festonati » 30 g Pecorino vagy reszelt parmezánsajt, lereszelve
Forraljunk fel sós vizet, tegyük bele a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleit. Pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de a vizet őrizzük meg.
Forrósítsuk fel az olajat, süssük meg benne a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet 3-4 percig. Adjuk hozzá a kolbászt és a paradicsompürét, majd főzzük 5 percig.Tegyük hozzá a brokkolit, sót borsot és pároljuk 10-15 percig.
Főzzük ki a tésztát. szűrjük le és tegyük a szószhoz. Keverjük össze, tálaljuk és szórjuk meg sajtforgáccsal.
Elkészítési idő 35 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom