Articsókás tészta kecskesajttal receptHány személyre: 4-6 személyre
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 4 friss
articsóka, vékonyan szeletelve
» 4 evőkanál felaprózott
petrezselyem» 45 g fenyőmag
» 400 g friss, puha kecske
sajt»
só és frissen őrölt
bors» 60 g érett Pecorino
sajt, lereszelve
» 500 g rigatoni vagy más csőtészta
Az
articsókát pucoljuk meg, törjük ki a szárukat és vágjuk le a fej felső egyharmadát, szedjük le a külső leveleket, húzzuk le a szár felé és tépjük le. Vágjuk félbe, vegyük ki a pelyhes közepét és egy késsel szeleteljük fel. Tegyük egy hideg vizes tálba és locsoljuk meg
citromlével.
forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat magas tűzön, a
fokhagymát süssük meg benne aranyszínűre, adjuk hozzá az
articsókát és süssük 5 percig barnára. Vegyük lejjebb a tüzet, fedjük le az edényt és pároljuk 15 percig puhára. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha nagyon kiszárad, végül keverjük bele a petrezselymet.
Pirítsuk meg a fenyőmagot.
Keverjük össze a kecske
sajtot, a fenyőmagot, a
sót, a
borsot és a Pecorino
sajt felét egy edényben, és adjuk hozzá maradék olajat.
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben, szűrjük le, és hagyjunk meg 2 evőkanál főzővizet. A tésztát és a főzővizet adjuk a kecske
sajtos keverékhez, majd tegyük bele az
articsókát és keverjük össze. Szórjuk meg a maradék Pecorinoval és tálaljuk.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>