» 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 fej hagyma, felapórzva » 4 gerezd fokhagyma összetörve, egészben » 150 ml száraz fehérbor » 600 g érett paradicsom, meghámozva és átpaszírozva » 500 g friss tonhal, bőre nélkül » 1 csokor édesköménylevél összevagdalva és/vagy » 1 csokor friss menta összevagdalva » só és frissen őrölt bors » halalaplé vagy víz » 500 g rigatoni vagy más csőtészta » 125 g ricotta sajt frissen reszelve
Forrósítsuk fel az olajat alacsony tűzön, és süssük meg benne a hagymát kb.10 percig. Öntsük rá s bort, adjuk hozzá a paradicsomot, a tonhalat, az édesköménylevelet és/vagy a mentát, ízesítsük sóval és borssal, majd forraljuk fel.
Vegyük lejjebb a tüzet, fedjük le és pároljuk 1 órát. Ha kiszárad adjunk hozzá kis halalaplevet vagy forró vizet. Szedjük ki a tonhalat, villával törjük össze, majd tegyük vissza.
Főzzük ki a tésztát sós vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, és a tonhalas szósszal tálaljuk. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom