Teljes kiőrlésű penne tonhallal, avokádóval és friss fűszerekkel recept
Hány személyre: 4-6 személyre
» 1 csokor friss petrezselyem » 1 csokor friss baszalikom » 1 csokor friss kapor » 90 ml extraszűz olívaolaj » só » 2 újhagyma, felszeletelve » 1 piros kaliforniai paprika, felapórzva » 1 avokádó meghámozva, felszeletelve » 1 citrom frissen facsart leve » 1 konzerv olajos tonhal, lecsöpögtetve (150 g) » 500 g teljes kiőrlésű penne » só és frissen őrölt bors
Robotgépben aprítsuk fel a petrezselymet, a bazsalikomot, és a kaprot 4 evőkanál olajjal és egy csipet sóval. Turmixoljuk simára, és tegyük egy tálba.
Egy másik edénybe tegyük bele az újhagymát és a paprikát. Locsoljuk meg az avokádót citromlével, és tegyük a paprikához.
Egy harmadik edényben törjük össze a tonhalat.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és adjuk a zöldfűszerekhez. Adjuk hozzá a paprikás keveréket és a tonhalat. Keverjük össze, locsoljuk meg a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 40-42 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom