» 400 g tortellini » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » 250 g gombafej, felszeletelve » 250 g sonka összevadalva » 300 ml tejszín » 1 citrom lereszelt héja » 2 evőkanál felaprózott petrezselyem » só és frissen őrölt bors
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Szósz:
Az olajat forrósítsuk fel közepes tűzön, süssük meg benne 5 perc alatt a gombát, adjuk hozzá a sonkát és pároljuk 2 percig.
A tésztát szűrjük le és adjuk a gombához. Keverjük hozzá a tejszínt, a citromhéjat és a petrezselymet, ízesítsük sóval és borssal.
Melegítsük át kevergetve 2 perc alatt, tegyük tányérra és tálaljuk.
Elkészítési idő 35 perc.
nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom