Fésűkagylós fettuccine receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g fettuccine tészta
» 12 nagy fésűkagyló
» 125 ml extraszűz
olívaolaj» 60 g száraz kenyérkocka
» 4 evőkanál felaprózott
petrezselyem» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1/2 teáskanál száraz csiliőrlemény vagy fekete
bors»
só
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
A kagyló húsát szedjük ki és vágjuk fel 3-4 szeletre. Forrósítsunk fel két evőkanál olajat, tegyük bele a kenyérkockákat és pirítsuk 3-4 percig, majd tegyük félre.
Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk fel 5 evőkanál olajat, adjunk hozzá 2 evőkanál petrezselymet, az összes
fokhagymát, a csilit, és süssük 2-3 percig. Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük lé, és keverjük össze a maradék olajjal.
Keverjük a kagylók húsát a serpenyőbe és süssük opálossá. Adjuk hozzá a bort és pároljuk még fél percig, és tegyük bele a tésztát, melegítsük jól össze.
Szórjuk meg a kenyérkockákkal, a maradék
petrezselyemmel és tálaljuk.
Elkészítési ideje 30 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>