Egy lábosba melegíteni kezdjük a
vajat, felöntjük 1,75 dl
vízzel, majd amikor forrni kezd, belekeverjük a
lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ekkor hozzáadjuk a
tojást, majd a tésztából egy kör mentén kis halmokat teszünk egymás mellé úgy, hogy összeérjenek. Ezeket kb. fél óra alatt készre sütjük, közben megcsináljuk a tölteléket. Egy lábosban a
tojáshoz keverjük a cukrot és a
lisztet, majd néhány perc főzés után beletesszük az eszenciát is, és az egészet félretesszük. Egy másik lábosban a csokit megolvasztjuk a
vajjal együtt, majd hozzákeverjük a
tejszínt. Ezután a tésztát félbevágjuk, majd megtöltjük a vaníliás krémmel, amibe előzőleg a felvert
tejszínt is beleforgatjuk. A te
tejére tesszük a gyümölcsöt, majd rátesszük a levágott részt. Végül ráfolyatjuk az olvasztott csokit, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>