A
krumplit megpucoljuk, megmossuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk. A
hagymát felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, belerétegezzük a
krumplit és a
hagymát, és meg
sózzuk mindegyik réteget. Kevergetve puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, az olajat felfogjuk. A
tojást habosra keverjük, ráöntjük a
krumplira, és 10 percig pihentetjük.
A felfogott olajból 2 evőkanálnyit füstölésig hevítünk, majd beletesszük a masszát, elsimítjuk, és kisebbre tűzön főzzük tovább. Tányér segítségével megfordítjuk, és a felső felét is megpirítjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>