A kaprot, a póré
hagymát, a
zellert és a
sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A vörös
hagymát, az édes
köménygumót is kis darabokra vágjuk.A bort felengedjük 5 liter
vízzel,
sóval és a fűszernövényekkel együtt felforraljuk egy nagy méretű edényben. Ha a
víz már forr, akkor tegyük bele a rákokból annyit, hogy belepje őket a
víz, majd az edényt rögtön fedjük le. A
víz újraforrásától számítva, még 8 percig főzzük őket. Ezután kiszedjük, őket és hideg
vízzel leöblítjük, majd félre rakjuk egy időre. Felforraljuk újra a főzővizet és maradék adag rákot is beletesszük. A végén egy tálra rakjuk őket, és kenyérrel kínáljuk.
Szerző:
Edina Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>