Spenótos garnéla receptHány személyre: 4 személyre
» 100 ml olívolaj
» 1 közepes fej kockára vágott vörös
hagyma» 1 kimagozott és kockára vágott piros
paprika» 1 gerezd préselt
fokhagyma» 2 meghámozott és kockára vágott
paradicsom» 1 csomó megtisztított és felaprított
spenót» 2 evőkanál száraz
fehérbor» 1
citrom leve
»
só, frissen őrölt fekete
bors» 500g meghámozott garnéla
»
citromgerezdek a díszítéshez
Két evőkanál
olívaolajat forrósíts fel egy lábasban és pirítsd meg a
hagymát. A piros
paprikát, a
paradicsomot és a
fokhagymát add hozzá, majd süsd őket 7 percig. A
spenótot,a
citromlevet, valamint a
fehérbort is tedd a lábasba, majd
borsozd és
sózd meg.
A lábast fedd le és főzd a tart
almát lassú tűzőn 8-10 percig (míg a
spenót megpuhul) Vedd le a tűzről. Keverd meg és tartsd melegen.
Öntsd egy nagy serpenyőbe a maradék olajat.
Mikor a megfelelő hőmérsékletet elérte, a garnélát tedd bele és párold benn 3 percig állandó kevergetés mellett.(vagy amíg épp, hogy megfő)
Kanalazd a
spenóthoz a garnélát és keverd össze.
Kanalazd az egészet egy meleg tálalóedényre. Díszítsd
citromgerezdekkel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>