A
spárgát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és kevés forró,
sós
vízben 3 percig blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. A
sonkát hosszában kettévágjuk, belegöngyölünk 1-1 fél
spárgát, majd feldaraboljuk. A
fokhagymát megpucoljuk és kettévágjuk.
A kenyérszeleteket serpenyőben megpirítjuk, bedörzsöljük
fokhagymával, és kockára vágjuk. A kenyérkockákat, a
spárgadarabokat és a rákokat felváltva a nyársa húzzuk, majd tepsibe tesszük és megkenjük olajjal. Forró grillen mindkét oldalát 4 perc alatt átsütjük.
Amikor megsült
rácsöpögtetjük a maradék olajat és az
ecetet. Kimagozott olajbogyóval és
kapribogyóval tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>