Spenóttal göngyölt garnélarák tárkonyos hollandi mártással recept
Hány személyre: 6 személyre
» 24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve, » leöblítve és megszárítva » 24 friss bébipapraj, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » 6 darab(30 cm-es) bambusznyárs, 30 percig » vízben áztatva » maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori- » vagy égerfa » tárkonyos hollandi mártás: » 1 kiskanál szárított tárkony » 1 kiskanál tárkonyecet » 6 nagy tojássárgája » 2 evőkanál friss citromlé » 1 kiskanál szárított mustár » 20 dkg vaj, megolvasztva, forrón » negyed kiskanál cayenne-bors » finom tengeri só, ízlés szerint
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A rákokat egy-egy parajlevéllel körbetekerjük, és a nyársakra tűzzük. Olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A száraz faforgácsot a parázsra dobjuk. A nyársakat arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. A mártással együtt kínáljuk.
Mártás:
A mártáshoz a tojások sárgáját, a citromlevet, a mustárt, a tárkonyt, és a tárkonyecetet turmixgépben simára keverjük. A forró, olvasztott vajat belecsorgatjuk, és addig keverjük, amíg a mártás besűrűsödik. A cayenne-borssal fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A rákokat a mártással együtt kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom