» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 16-20 nyers, garnélarák, vagy óriás garnélarák, megtisztítva és » kizsigerelve, leöblítve és megszárítva » rémoulade mártás: » 1 kiskanál finomra aprított petrezselyem » 1 kiskanál reszelt vöröshagyma » 2 nagy, főtt tojás sárgája » 1 kiskanál szardellapaszta » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 nagy tojás » 2,2 dl extra szűz olívaolaj » 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve » és megszárítva » fél citrom leve
Amíg a deszka vízben ázik, a grillen parazsat készítünk. Az egyik felén melegítsen, a másikon ne. A rákokat rétegben a deszkára fektetjük. A mártást a rákokra kenjük, és a deszkát a grill meleg oldalára tesszük. Fedővel letakarjuk, és addig sütjük, amíg a rákok rózsaszínek és opálosak lesznek. Kb. 35-40 perc. Azonnal tálaljuk.
Mártás:
A petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, a fokhagymát, és az egész tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg forog, belecsorgatjuk az olajat, és addig keverjük, mag a majonézhez hasonló állagú lesz. A kapribogyót és a citromlevet beleforgatjuk és tálalásig hűtjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom