» olívaolaj, a sütéshez » 10 dkg sima liszt » 1 kiskanál só » 1 kisakanál őrölt fehér bors » 4 nagy tojás, felverve » 45 dkg nyers, nagy garnélarák, megtisztítva és » kizsigerelve, farokkal együtt » 45 dkg kicsi tintahal, fej nélkül, leöblítve és » megszárítva, a teste gyűrűkre vágva » 6 nagyon kicsi nyelvhal, megtisztítva, fej nélkül, » leöblítve és megszárítva » aioli és citromgerezdek, a tálaláshoz
Az olívaolajat egy edényben megforrósítjuk. A lisztet és a fűszereket összekeverjük, a tojást egy másik tálban felverjük. A tenger gyümölcseit először a lisztbe, majd a tojásba forgatjuk. Amikor az olaj forró, a tenger gyümölcseit aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük és aiolival és citromgerezdekkel tálaljuk.
Aioli:
4 tojás sárgáját, 4-6 zúzott fokhagymát, negyed kiskanál finom tengeri sót és negyed kiskanál őrölt fekete borsot turmixgépben összekeverünk. Amíg a gép forog 3,2 dl extra szűz olívaolajat belecsorgatunk. addig keverjük ,míg a majonézhez hasonló állagú lesz.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom