» 30 dkg megtisztított és kizsigerelt garnélarák » 2 evőkanál repceolaj » 1 nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve » 4 gerezd fokhagyma, finomra darabolva » 2 evőkanál felaprított, savanyított jalapeno » 3 lukullusz paradicsom, kimagozva és összedarabolva » 2,2 dl víz » 10 dkg paprikával töltött zöld olívabogyó,felaprítva » 1 evőkanál friss vagy 1 kiskanál szárított oregáno » durva szemű tengeri só és őrölt fekete bors » zöldcitromgerezdek, a díszítéshez
Az olajat egy lábosban megforrósítjuk, és a hagymát 4-6 perc alatt aranyszínűre futtatjuk benne. A fokhagymát és a jalapenot beletesszük, és még 1 percig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, a vizet leöntjük, és 6-8 percig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Az olívabogyót, az oregánót is beletesszük, és a rákot a zöldségekre helyezzük, lefedjük, és addig főzzük, míg a rák rózsaszínű nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, és zöldcitromgerezdekkel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom