» 1,2 l halalaplé » 2 kk. reszelt gyömbérgyökér » 4 szegfűszeg » 1 rúd fahéj » 4 csillagánizs » 1 kk. egész fekete bors » 1 ek. halszósz » 20 dkg rizstészta » 25 dkg királygarnéla, megfőzva » 2 piros húsú paprika, felkockázva » 1 csokor újhagyma, felaprózva » 2 marék babcsíra » maréknyi koriander » 1 lime, elnegyedelve
Az alaplébe tesszük a gyömbért, a szegfűszeget, az ánizst, a fahéjat, a borsot és a halszószt, felforraljuk, majd lefedve még egy órát főzzük. Ezután az egészet leszűrjük, majd újra felforraljuk. Eközben a tésztát is kifőzzük, négy tányérba kanalazzuk, és rátesszük a garnélát. Rászórjuk a chilit, az újhagymát és a babcsírát, majd rámerjük a levest. Végül a korianderrel és a lime-mal díszítve kínáljuk. A garnéla helyett tarisznyarákot is használhatunk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom