» 750 g konyhakész bébipolip vagy tintahal » 125 g zsenge ázsiai zöldsaláta » 20 g friss korianderlevél » 90 ml édes thai csiliszósz » 1 evőkanál frissen facsart lime- vagy citromlé » 2 apróra vágott, piros csili » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 1 teáskanál ázsiai szezámolaj » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Olajozzunk ki grillserpenyőt, majd melegítsük fel. Keverjük össze az olajat, a lime- vagy citromlevet, a fokhagymát és a csilit egy tálban. Adjuk hozzá a polipot, és jól rázzuk össze. 10 percig hagyjuk állni. Süssük meg rázogatva-dobálva 2-3 perc alatt. A csilis öntethez keverjük össze az édes csiliszószt, a halszószt és a szezámolajat. A zöldsalátát és a koriandert tegyük tálalóra, helyezzük rá a polipot és locsoljuk meg az édes csilis öntettel, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom