Osztriga mogyoróhagymával és csilis vinaigrette-tel receptHány személyre: 4
» 2
mogyoróhagyma (finomra vágva)
» 1 nagy csipet szárított, darált csili
» 1/4 fej vörös
hagyma (lereszelve)
» 12 friss osztriga
» 2 kiskanál felaprított, friss
menta» csipetnyi
cukor» 2 evőkanál
olívaolaj» 2 kiskanál vörösbor
ecet» 1/4
uborka (kimagozva, felkockázva)
Egy edénybe tegyük bele a
hagymát és az
uborkát, öntsük rájuk az olajat és az
ecetet, adjuk még hozzá a cukrot, a csilit, a
sót és a
borsot, és keverjük össze. Ízesítsük még a
mentával. Az osztrigákat rendezzük el szépen egy nagy tálon, halmozzunk mindegyikre egy keveset a keverékből egy kanállal, és
mogyoróhagymával megszórva kínáljuk vendégeinknek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>