Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 542 kcal/2271 kj adagonként
A vörös
hagymákat pucoljuk meg, és tegyük egy lábasba. Öntsük hozzá a vizet, a bort és adjuk hozzá a babérleveleket is. Miközben felforr a lé a kagylókat hideg, folyó
víz alatt mossuk meg, és amelyik kinyílt dobjuk el. Ha felforrt a lé rakjuk bele a kagylókat, és minél kisebb lángon főzzük 10 percen át. Főzés közben néhányszor rázzuk meg a lábast. Ha letelt a 10 perce a kagylókat kivehetjük a léből, de ügyeljünk arra, hogy ne hűljenek ki teljesen. A levet egyelőre tegyük félre.
Ezután a póré
hagymát, a
zellergumót, az édes
köményt és a
sárgarépát mossuk meg, és csíkozzuk fel valamennyit nagyon vékonyan. Egy másik lábasban olvasszuk meg a
vajat, és hevítsük fel, majd ebben pirítsuk a zöldségcsíkokat kb 5 percen át. Majd adjuk hozzá a korábbi főzőlevet, és hagyjuk felforrni . Adjuk hozzá a keményítőt, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután kapcsoljuk ki alatta a lángot, és adjuk hozzá a főző
tejszínt, ízesítsük
sóval és őrölt
paprikával.
Ekkorra már a kagylóknak ki kell nyílni, amelyik nem nyílt volna ki dobjuk el. A kinyílt kagylók húsát vegyük ki. A kagylók húsát osszuk el négy tányéron, és öntsük nyakon a mártással.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>