Elkészítési idő: kb 25 perc
Energiatartalom: kb 770 kcal/3234 kj adagonként
A kagylókat nagyon alaposan mossuk meg, lehetőleg folyó
víz alatt, hogy a homokot biztosan eltávolítsuk róla. Azokat a kagylókat, melyek héja nem zár teljesen dobjuk el. A vörös
hagymát pucolás után vágjuk fel apró darabokra. A
sárgarépát és a
zellert mosás után szintén szeljük fel. A petrezselymet és a póré
hagymát is mossuk meg, ez utóbbit pedig vágjuk nagyobb darabokra.
Vegyünk egy lábast, nyomjuk bele a
borókabogyókat, és rakjuk bele a bort, a babérleveleket, a
sót, és a
borsszemeket a
borókabogyókkal együtt. Ezután beletehetjük a kagylókat is, annyi
vízzel, hogy a lábas teljes tart
almát ellepje.
A lábas tart
almát addig főzhetjük, amíg a kagylók többsége ki nem nyílik, a zárt kagylókat ki kell dobni. Miután levettük a tűzhelyről 5 percig hagyjuk levében állni. Ezután tálalhatjuk a kagylókat mély-tányérokba, a levet pedig egyenletesen osszuk el. Kitűnő kiegészítője a friss, meg
vajazott fekete kenyér.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>