Füstölt fésűkagylóleves receptHány személyre: 4 személyre
» 45 dkg nagy fésűkagyló
»
olívaolaj, a megkenéshez
» finom tengeri
só, ízlés szerint
» maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori-
» vagy égerfa
» kagylóleves:
» 1 szelet füstölt
szalonna, feldarabolva
» fél kiskanál
vaj» 25 dkg apróra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» fél-fél kiskanál szárított
petrezselyem,
kapor,
»
bazsalikom,
tárkony,
rozmaring» 1 doboz konzervkagyló, a levével együtt
» 1 evőkanál sima
liszt» 3,5 dl
tejszín vagy főző
tejszín
» negyed kiskanál őrölt fehér
bors» 2 közepes
burgonya, megfőzve, meghámozva
» és kockára vágva
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A kagylókat olajjal megkenjük,
sózzuk,
borsozzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dogjuk. A tálcát a sütő azon oldalára helyezzük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk és 15 percig füstöljük.
A
szalonnát, a
vajat, a
hagymát, a
fokhagymát, és a szárított fűszereket egy serpenyőben, magas lángon megfuttatjuk. A kagylót lecsöpögtetjük, és félretesszük, a levét megőrizzük. A
lisztet és a kagyló levét a
hagymás
szalonnával összekeverjük. Felforraljuk, a lángot mérsékeljük, és a
tejszínt beleöntjük, és 20 percig főzzük.
borssal ízesítjük, a
burgonyát és a kagylókat beletesszük. Melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>