» 12 nagy fésűkagyló, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, » hikori-vagy égerfa » paradicsomos-parajos orzó: » 45 dkg orzó, a csomagolása szerint megfőzve » 45 dkg bébiparaj vagy nagyobb levelű paraj kis » darabokra tépve » 5 dl koktél- vagy szőlőparadicsom, félbevágva » 10 dkg fetasajt, szétmorzsolva » 4 evőkanál olívaolaj » 1 evőkanál friss citromlé » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint
A főtt, forró orzót a parajjal, a paradicsommal és a fetával összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az orzós zöldségekre kenjük, és jól átkeverjük.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A kagylókat olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dogjuk. A tálcát a sütő azon oldalára helyezzük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk és 20-30 percig füstöljük. A fésűkagylót a paradicsomos-parajos orzó tetején tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom