» 45 dkg penne » 10 dkg vaj, felolvasztva » 3 nagy póréhagyma, leöblítve és karikára vágva » 90 dkg friss, héjából kifejtett, egészen kicsi osztriga, » a leve is megőrizve » finom tengeri só és durvára őrölt fekete bors, ízlés szerint » frissen reszelt parmezán
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat, a póréhagymát egy sütőtálba tesszük, megkeverjük, és előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk. Ezután az osztriga levét beleöntjük, megkeverjük, és még 10 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és az osztrigát a hagymás keverék alá bedugjuk, és újabb 10 percig sütjük, amíg az osztriga széle hullámosodni kezd.
Egy fazék sós vízben a pennét roppanósra főzzük. Leszűrjük, a serpenyős osztrigával összeforgatjuk, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom