» olaj, a sütéshez » 45 dkg vékony csíkokra vágott friss kagyló » 10 dkg sima liszt » 2 nagy tojás, felverve » 10 dkg finom,száraz kenyérmorzsa » durva tengeri só, ízlés szerint » klasszikus tartármártás
Az olajat olyan serpenyőbe öntjük, ahol 1 cm magasan áll. A kagylót hideg, folyó vízben megmossuk, és megszárítjuk. A bundázást a hagyományos módon végezzük. Amikor az olaj elég forró, a kagylókat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, sóval,borssal fűszerezzük és a tartárral forrón tálaljuk.
Klasszikus tartármártás:
egy tálban 20 dkg majonézt teszünk, majd 5 dkg savanyított, kapros relish-t teszünk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom