» 1 kiskanál szálas sáfrány » 20 dkg kockára vágott cukkini vagy sárga, nyári tök » 1 dl olaj » 20 dkg vöröshagyma, finomra aprítva » 20 dkg hosszú-vagy rövidszemű rizs » 1 doboz darabolt konzervparadicsom, a levével » együtt » 2 dl üveges kagylólé » 2 dl víz » 3 dkg koriander, finomra aprítva » 45 dkg tengeri óriás laposhal-,sügér vagy ördöghalfilé, » leöblítve, megszárítva és 2,5 cm-es darabokra » vágva » 20 dkg kicsi fésűkagyló » 20 dkg nyers, nagy garnélarák, megtisztítva és » kizsigerelve » friss avokádó vagy zöldcitromcikkek, » a díszítéshez
Az olajat egy lábosban megforrósítjuk. A hagymát, 5 percig futtatjuk benne, majd beleszórjuk a petrezselymet és a rizst. Kevergetve főzzük, amíg a rizs megpirul. A paradicsomot, a kagylólevet, a vizet beleöntjük és hozzáadjuk még a sáfrányt, és felforraljuk, és lefedve lassú tűzön 15 percig főzzük. belekeverjük a koriandert,a cukkinit, vagy sárga tököt, a halat, a kagylót és a rákot. Lefedjük, és 10 percig főzzük. Avokádó és zöldcitrommal kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom