» 10 dkg finomra aprított vöröshagyma » 10 dkg felkarikázott sárgarépa » 10 dkg felaprított zeller » 4 evőkanál vaj » 4,5 dl tejszín » 4,5 dl száraz fehérbor » 91 dkg lesúrolt, szakállatlanított kagyló » só és fehér bors,ízlés szerint » finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez
Vajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert. Amikor langyosra hűlt belekeverjük a tejszínt, és félretesszük. A száraz fehérborban addig pároljuk a kagylókat, míg ki nem nyílnak. A főzővizet egy muszlinon keresztül leszűrjük, s kagylókat megőrizzük, a levét a krémes krémbe öntjük. Ezután a kagylókat beletesszük, sóval és fehér borssal ízesítjük, és a petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom