» 20 dkg friss, sertéskolbász vagy chorizó » 20 dkg finomra vágott vöröshagyma » 21 dkg finomra vágott póréhagyma » 2 evőkanál vaj » 5 tucat osztriga héjában, a levével együtt » 1 l csirkehúsleves » 1 babérlevél » fél kiskanál szárított borsikafű » 45 dkg meghámozott és kockára vágott burgonya » 9 dl tejszín » felaprított metélőhagyma, a díszítéshez
A póréhagymát, a vöröshagymát, a kolbászt vajon 4 perc alatt üvegesre pirítjuk. Az osztrigalevet, a csirkehúslevest, a babérlevelet, a borsikafüvet, és a burgonyát beletesszük. Felforraljuk, és 15 perc alatt puhára főzzük, és pépesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, lassú tűzön hozzáadjuk az osztrigát, lefedjük, és lassan addig főzzük, míg az osztriga megszilárdul. Metélőhagymával díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom