» 20 dkg morzsolt kukorica » 1 szelet füstölt szalonna, feldarabolva » fél kiskanál vaj » 25 dkg apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » fél-fél szárított petrezselyem, kapor, » bazsalikom, tárkony és rozmaring » 1 doboz konzervkagyló, a levével együtt » 1 evőkanál sima liszt » 3,5 dl tejszín vagy főzőtejszín » negyed kiskanál őrölt fehér bors » finomra aprított petrezselyem, a dízsítéshez
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A kagylókat lecsöpögtetjük, a levét megőrizzük. a lisztet és a kagyló levét a hagymás szalonnával összekeverjük. Felforraljuk, a lángot kisebbre tesszük és a tejszínt beleöntjük. 20 percig főzzük. A fehér borssal megfűszerezzük, a kukoricát és a kagylót beletesszük. Fűszeres házikenyérrel tálaljuk. Finomra aprított petrezselyemmel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom