» 1 szelet füstölt szalonna, feldarabolva » fél kiskanál vaj » 25 dkg apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » fél-fél kiskanál szárított petrezselyem, kapor, » bazsalikom, tárkony, rozmaring » 1 doboz konzervkagyló, a levével együtt » negyed kiskanál őrölt fehér bors » 2 közepes burgonya, megfőzve, meghámozva és » kockára vágva » 1 doboz darabolt konzervparadicsom
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A kagylókat lecsöpögtetjük, a levét megőrizzük, a hagymás szalonnával összekeverjük. A kagyló levébe beleöntjük a konzervparadicsomot. Felforraljuk, a lángot kisebbre tesszük és 20 percig főzzük. A fehér borssal megfűszerezzük, a burgonyát és a kagylót beletesszük. Fűszeres házikenyérrel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom