» 2 dl száraz fehérbor » 1 dl vörösborecet » 5 dkg mogyoróhagyma,felaprítva » 1,5 kiskanál egész fekete bors,összezúzva » csipetnyi só » durva szemcséjű só » 2 tucat friss osztriga kagylóhéjban » friss citromgerezdek, a díszítéshez
A bort, a borecetet összekeverjük, és felforraljuk. Főzzük, míg kétharmada besűrűsödik(kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a sót.
A mártást két órán át hűtjük.
Egy tálat 2,5 cm vastagon beborítunk sóval, és az osztrigát a só tetejére tesszük, és citromgerezdekkel díszítjük. A mártást kínáljuk mellé.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom